Pogoji Poslovanja

Aleš Krivec s.p.
Skladiščna 3, 4270 Jesenice
El. pošta: pixeldreamy@gmail.com
Davčni zavezanec: NE
Matična številka: 3735095000
davčna številka: SI81385676
TRR: SI56 0510 0801 3028 838 – Abanka

 

Na določenih mestih spletne strani bo Aleš Krivec s.p. zbiral osebne podatke uporabnikov (ime, priimek, naslov, telefonska številka, e-mail naslov, uporabniško ime, geslo), o čemer bo uporabnik obveščen in bo lahko te podatke prostovoljno posredoval.

Vsi osebni podatki uporabnikov, ki jih uporabniki posredujejo, bodo uporabljeni izključno za namen, za katerega so bili posredovani. Aleš Krivec s.p. se zavezuje da bo podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov ter jamči, da ne bodo predani v roke tretji osebi ali bili kakorkoli drugače zlorabljeni. Logističnemu podjetju (npr. Pošta Slovenije) bom posredoval le nujno potrebne podatke za dostavo. Vsebine, objavljene na spletnih straneh Gindur.si so last s.p. in se lahko uporabljajo izključno za nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa potrebna opozorila o avtorskih pravicah.

Avtorske pravice

Vsakršno kopiranje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti avtorja je prepovedano. Razširjanje spletnih vsebin je dovoljeno le preko hiperpovezav na spletno mesto http://gindur.si in njegove podstrani. Avtor lahko za vsebine, ki niso deljene v skladu s pogoji zahteva njihovo takojšnjo odstranitev.

Shranjevanje objavljenih fotografij v začasni pomnilnik računalnika ali na trajno spominsko enoto je dovoljeno samo za osebno uporabo. Globinsko povezovanje (deep linking) na fotografije objavljene v fotogaleriji ni dovoljeno. Dovoljeno je povezovanje s hiperpovezavo, pri čemer mora biti za povprečnega uporabnika spletnih storitev že na prvi pogled vidno, da gre za povezavo na stran http://gindur.si.

 

Splošni pogoji spletne trgovine http://gindur.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Načini plačila

Spletna stran Gindur omogoča naslednje načine plačila:

  • z nakazilom na TRR račun
  • plačilo preko Paypal

Izdaja računa

Aleš Krivec s.p. pri dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v tiskani obliki na naslov kupca skupaj z artiklom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevam.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Aleš Krivec s.p. in kupcem je v spletni trgovini Gindur.si sklenjena v trenutku, ko Aleš Krivec s.p. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Aleš Krivec s.p. kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: krivec_ales@yahoo.com ali jerca.gindur@gmail.com

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Aleš Krivec, Skladiščna 3, 4270 Jesenice.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov(neuradno prečiščeno besedilo).

Dostava

Dostava pošiljk je opravljena preko Pošte Slovenija.

Uporaba piškotkov

Več o uporabi piškotkov si lahko preberete na za to posebej pripravljeni strani.